pühapäev, 31. jaanuar 2016

Esimene lõplik versioon ehk Loejakirjuta 3.0

Nüüd on valmis mängu uusim versioon. Olen seda katsetanud viimased 48 tundi ning üritanud parandada iga väiksemagi ilu- ja tehnilisevea, mis sisse juhtuda võis. Mu perekond on tüdimuseni mängu katsetanud ning lõpuks ometi saan ma öelda, et olen tulemusega rahul. Muidugi on mul tekkinud veel ideid, kuidas mängu täiustada, kuid esimene versioon on valmis avalikuseni jõudma - ühtlasi on see koodi versioon 3.0. Viimase ööpäevaga on taaskord muutunud avakuva ning valikumenüü - mitte küll drastiliselt, aga loetavamaks kindlasti. Mäng koosneb nüüd 112-st pilt ja sõna paarist ning suudab esitada ja kontrollida numbreid nullist sajani.

Lisan sellele postitusele drive-i lingi, kust on kaust mängukoodi ja mängu mängimiseks vajalike sõnadenimekirja ning piltidega. Kaust, kus on koos Pythoni koodifail, sõnade nimekiri ning mängu jooksutamiseks vajalikud pildid on leitav siit

Ainult kood on võimalik leida siit.

Mängu jaoks on vajalik Python ja Pygame.

Mängu eesmärk on õpetada lapsele lugemist, kirjutamist ning numbreid. Arvutimängus "Loe ja kirjuta" on neli minimängu, mis on kõik veidi erinevad, et arenda last lugemisel ning kirjutamisel. Kõik mängud kestavad 45 sekundit ning annavad lõpus tulemuse.

Mida võiks tulevikus mängule lisada või kuhu edasi areneda?

Hetkel on kirjutama õppimise osa suhteliselt subjektiivne. Näidatakse pilti ning programm tahab kindlat sõna vastu saada. Üritasin küll piltideks jätta vaid ühetähenduslikud sõnad, kuid ilmselgelt töötab iga inimese mõistus erinevalt. Seega oleks minu arvates hea, kui kirjutama õppimise minimängus ei oleks mitte ainult pilt, vaid kostuks ka helifail. See laseks tekitada kaks erinevat raskusastet ning aitaks last, kes pole tähtedega veel suur sõber.

Näiteks võiks kergema astme helifailist kostuda:
"ORAV. O-R-A-V. ORAV"
Raskema astme helifail võiks seljuhul öelda lihtsalt:
"ORAV"

PS. Pildid, mida mängus kasutan on avalik vara ning vabalt kasutatavad. Kõik soovijad võivad sõnade ja piltide nimekirja muuta vastavalt oma eelistustele ning soovidele.